
BOLU’ YA DAİR….
Turizm cenneti Antalya’dan yeşil ve mavinin kucaklaştığı bir başka cennet olan Bolu’ ya kucak dolusu selamlar. Yaklaşık 1 ayı geçen bir ayrılıktan sonra sizlerle tekrar buluşmanın verdiği mutlulukla Ramazan-ı Şerif ayınızı kutluyor, milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Önceki yazımda Bolu’yu sevdiğimi ve 7 yıl hizmet vermenin gururunu yaşadığımı bahsetmiştim. Kalben iyi duygulara sahipmişim ki Mevla bana yine Bolu’ya başka bir alanda hizmet etmeyi nasip etti. Bolu’da halen faaliyet göstermekte olan Bolu Armelit Folklör Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü’ne 2011 yılından itibaren katılmıştım. Bu kulüp lise yaşlarından tutun da bir meslek sahibi olan hobi grubu adı verilen bir yaş kitlesine hitap eden ve katılımcılarına Bolu ve Türkiye’mizin değişik yörelerine ait folklör ve halk danslarını öğreten bir yapıya sahiptir. Bu birlikteliğin içinde olabilmek için öyle çok fazla şartlara sahip olmanız gerekmiyor, ben bu işi seviyorum ve yapmak istiyorum demeniz yeterli. Zira folklörü ve dans etmeyi seven herkese kapısı açık. Tıpkı eğitim sezonu gibi ekim ayı içerisinde başlayan çalışmalar nisan ya da mayıs ayı içerisinde düzenlenen gösteri gecesiyle son buluyor. Yıl içerisinde öğrenilen oyunlar Bolu halkına sunuluyor. Emek ve başarı her zaman olduğu gibi mutlak surette bir şekilde ödüllendiriliyor. Bu yılda da kulübümüz tıpkı 2011 yılında olduğu gibi ekibimiz Cezayir ülkesi tarafından Uluslar arası Halk Dansları Festivali’ne davet edildi. 26 Haziran –2 Temmuz 2013 tarihleri arasında Cezayir’in Sidi Bel Abbes kentinde düzenlenen “Uluslar arası Halk Dansları Festivaline katılan Bolu Armelit Folklör Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü’nün Halk Dansları Ekibi 8 gün içerisinde Sidi Bel Abbes , ve Aın Temuchin kentlerinde Semazen, Roman, Trabzon, Balkan, İzmir,Bolu ve Van yörelerine ait halk oyunlarını izleyicilerin gösterisine sundular. Oyunlara aldığımız beğeni tepkileri bir yana festival açılışında katılımcı tüm ülkelerin yer aldığı kortej yürüyüşünde aldığımız alkışlar ve beğeniler anlatılmaz yaşanır cinsten. Nasıl dediğinizi duyuyorum sanki. Şöyle anlatayım. Her ülke komite tarafından yapılan sıralamaya göre kortejde yer alıyor ve halkın arasından belirlenen güzergah boyunca kostümlerinizle ve danslarınız eşliğinde yürüyorsunuz. Katılan ekipleri seyrederken ve alkışlarken karşısında TÜRK BAYRAĞINI VE TÜRKLER’ i gören Cezayir halkı bir başka gösteriyor sevgisini, beğenisini. Bu satırları yazarken bile tüylerimin diken diken olduğunu sizlerle paylaşmak isterim. TÜRKLER’ e müthiş sevgileri var. Başbakanımızın adını söylüyorlar, tarihten gelen Barbaros Hayrettin paşayı söylüyorlar. Tv lerinde biz de yıllar önce vizyona giren “Gümüş, Yer Gük Aşk vb. gibi diziler gösterimde. Anlayacağınız başarı ve gururla dolu bir festival yaşadık.
Sözlerimi noktalarken festivale davet edilme sürecinden başlayarak emeği geçen tüm hocalarımıza, yetkililerimize ve emek sarfeden dansçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yazımın başlığında olduğu gibi Bolu’ya dair yapılacak bir şeyler mutlaka vardır Bolu’yu seviyorsanız eğer.. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum
Hoşçakalınız.
abi sen bir dahisin