
BOLULU “STK” BULUŞMASI
Ankara ve İstanbul da bulunan Bolulu Sivil Toplum Kuruluşları, Bolu’da ki Sivil Toplum Kuruluşları ile Gölcük de bir araya geldi. Toplantıda Bolu ve İlçeleri ele alınarak, fikir teatisinde ve bilgi alış verişinde bulunuldu.
BOLULU DERNEKLER GÖLCÜK DE BULUŞTU
Ankara ve İstanbul da bulunan Bolulu Dernek yöneticileri ve temsilcileri Bolu’daki bazı Sivil Toplum Kuruluşları ile Gölcük de bir araya geldi.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Gölcük de yapılan toplantıya; Ankara Bolulular Platformu Derneği, Ankara Birlik14 Platformu, İstanbul Bolulular Platformu, İstanbul Kıbrısçık Derneği, İstanbul Tuzla Bolu Derneği, Bolu’dan Kıbrısçıkspor Yöneticileri, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan katıldı.
İstanbul’daki Dernek tecrübelerini aktaran Av. Oktay Akmaner, Ankara Bolulular Platformu Derneğini temsilen katılan Levent Şahin, İstanbul Bolulular Platformu adına katılan Mustafa Özkul, Ankara Birlik14 Platformu adına katılan İsmail Altıntaş, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan birer konuşma yaparak, Ankara, İstanbul ve diğer illerde bulunan Bolulu Sivil Toplum Kuruluşları nasıl bir araya gelir, nasıl bir iş birliği-güç birliği yapılabilir, Bolu da neler yapılabilir konuşularak, durum değerlendirilmesi yapıldı.
Ankara Bolulular Platformu dün olduğu gibi, bu günde, yarında, gelecek de, Boluluların birlik ve beraberliğine bir adım daha atarak, değil koşarak yaklaşmaktadır ve buna göre faaliyetlerini sürdürmüştür diyen ABP Tanıtım Komisyonu Başkanı Levent Şahin; “Ankara Bolulular Platformu olarak biz her zaman her kesimden hemşehrimize kucak açtık ve açmaya devam ediyoruz. Başkanımızdan en küçük birimize kadar görev alan arkadaşlar hemşehrilerimiz arasında ayrımcılık gözetmeksizin faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bilindiği üzere Ankara birçok faaliyetimiz olmuştur. Etkinliklerimize Avukatından Doktoruna, Memurundan Müsteşarına, Savcısından Hâkimine, Müdüründen Genel Müdürüne, İşçisinden İş adamına katılım sağlanmıştır. Şunu unutmayalım ki biz Boluluyuz Ankara’da da olsak İstanbul’da da olsak, hatta Türkiye ve Yurtdışında ki çeşitli illerde de yaşasak bir araya gelmenin birbirimizden haberdar olmanın, acı ve tatlı günlerimizi paylaşmanın onur ve gururunu yaşamalıyız. Bolulular arasında sınıf, görev, vazife ayrımı yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız” dedi.
İstanbul Bolulular Platformu adına katılan Mustafa Özkul da aynı konulara temas ederek; Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. “Gençlerimiz sıladan gurbet ellere okumaya geliyor. Onlara nasıl bir sıcak yuva temin edebiliriz ona bakmalıyız. Gurbetten sılaya hemşehrilerimizi getirip bir nebze olsun hem sıla özlemini giderebilmek hem de yeni yetişen neslimizin toprağını memleketini tanımasını görmesini nasıl sağlayabiliriz. Bunları Belediye Yetkililerimizle birlikte değerlendirerek, icraat yollarına bakmalıyız. Bulunduğumuz yerlerde birlik ve beraberliği sağlamanın yanında gençlerimize Bolumuzu ilçemizi ve hatta köyümüzü tanıtmalıyız. Nereden geldiğimizi nereli olduğumuzu unutturmamalıyız. Bu konu da gerek Valiliğimiz gerek Belediyemiz gerekse İlçe Kaymakamlıkları ve Belediyeleri destek olmalıdır. Tabi ki biz Sivil Toplum Kuruluşlarına da sorumluluk ve görevler düşüyor. Hep birlikte el birliği ile çalışmalıyız. Bu toplantıları sık yapamasak bile 3 ayda bir tekrarlamalıyız. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için tek vücut tek yürek olmalıyız” dedi.
Ankara Birlik 14 Platformu adına katılan İsmail Altıntaş da Ankara’daki Bolulu bürokratların birbirine daha fazla sahip çıkmasının önemini vurguladı. Ve bu konuda birçok hemşehrimizin önemli konumlara gelmeye başladığını ve dayanışmanın önemine değindi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Bolu Belediye Başkan yardımcısı İhsan Ağcan da böyle anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını, bu çerçevede organizasyonlara duyulan ihtiyacın önemli olduğunu ve her zaman Bolu Belediyesi olarak her türlü katkıyla hemşehrilerinin yanında olduğunu belirtti.
Av. Oktay Akmaner ise katılımcılara ve ev sahibi Bolu Belediyesine teşekkür ederek, Bolulular olarak organize olmadaki eksikliklerimizin giderilmesine ve İstanbul ile Ankara gibi Türkiye’nin en büyük iki şehrinin ortasında olup da neden ideal bir büyümeyi yakalayamayışımızın üzücü olduğuna vurgu yaptı. Bu noktada gerek Bolu’daki kurumların gerekse de Bolu dışındaki sivil toplum kuruluşlarının koordinasyonunun önemli olduğuna değindi. İdeal olan elbette tek yapıda birleşmektir ama bunun çok gerçekçi olmadığının bilincinde olarak vaktimizi makul hedeflere yöneltmemiz gerektiğini belirtti. Her sivil toplum kuruluşunun başka bir konuyu kendine dert edinip ona odaklanırken bir taraftan da diğer sivil toplum kuruluşlarıyla iletişimini koparmamasının önemini vurgulayarak şairin “bir ağaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçesine” birliktelik modelinin daha az çatışmacı, daha hızlı karar alma ve icraat yapma imkânı sunduğunu ama bunun geniş organizayonlarda bizi bir araya getirmeden de eksik kalmaması gerektiğine işaret etti. Bu faydalı organizasyonun belli periyotlarla yapılması hedefiyle toplantı sona erdi.