hava 14° Yağmur
DOLAR 20,9783 %% 0.73
EURO 22,5975 %% -0.26
GRAM ALTIN 1.313,16 %% -0,69
ÇEYREK A. 2.147,02 %% -0,69
BITCOIN 27.059,11 %-0.342
SON DAKİKA
Google News

Asuman Sarı / Güzel şeylerde yapılmıyor değil

Son Güncelleme :

13 Temmuz 2012 - 12:14

Asuman Sarı / Güzel şeylerde yapılmıyor değil

Bolu’ya güzel şeyler de yapılmıyor değil

Merhabalar efendim..
Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Bu hafta yine tanık olduğum ve uzun zamandır gözlemlediğim bana göre ilginç bulduğum konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle belirtmek istiyorum, Bolu’ya güzel şeyler de yapılmıyor değil. Bizler Bolu halkı olarak bu güzelliklerden son derece memnunuz.
Mesela Atatürk Orman Parkı ve Karaçayırdaki yeni yapılan park, mesire yerleri, yürüyüş parkuru vs. İnsanlar buralara akın ediyor. Uzun geçen kıştan bunalan halkımız gece gündür parklarda.
Bunlar için belediyemize sonsuz teşekkür ederiz. Ama nasıl kullanacağımızdan bir haberiz..
Hava güzel spor yapalım, yürüyelim dedik. Eşofmanlarımızı giydik, koşu parkurunda tempolu bir yürüyüşe başladık.
Fakat ilerlemek ne mümkün, bir anne, bebek arabası ve yürüyen çocuğuyla  parkurda onları dikkatlice geçtik. Az ilerde 4 arkadaş kol kola girmiş çekirdek çitleyerek yürüyor..
Müsade istedik devam ediyoruz. 3  bisikletli çocuk hızla karşımızdan geliyorlar, bu arada belirteyim yandaki bisiklet ve gezinti yolu bomboş .
Yine parkurun ortasında karşılıklı dikilmiş 2 teyze sohbet ediyor. Sağdan mı soldan mı bir bocalayıp geçiyoruz. Engelli yürüyüşe dönen sporumuza devam ediyoruz.
Yine çoluklu çocuklu kalabalık bir topluluk parkuru işgal etmiş, ellerinde pamuk şekerler, cipsler parkurun dışına çıkarak onları da geçiyoruz.  Bunlar yetmiyormuş gibi bir delikanlı kocaman kurt köpeğiyle parkurda yürüyor. Korkup çekiniyoruz.
– Isırmaz abla! diyor.
Ya ısırası tutarsa öyle değil mi?
Dostlarım şimdi biz spor yaptık mı sizce?
Kullanma kılavuzu mu lazım bilemiyorum…

                  Asuman Sarı

YORUM ALANI

Erengül Tüzüler 13 Temmuz 2012 / 10:28 Cevapla

HAYDİ SPORA 🙂 🙂 🙂 İYİYMİŞ VALLAHİ…ENGELLİ KOŞU YARIŞINA BENZEMİŞ 🙂

Mine Çınar 13 Temmuz 2012 / 10:35 Cevapla

bu konularda çok bilinçsiziz gercekten :S

Metin Alparslan 13 Temmuz 2012 / 10:58 Cevapla

Asuman hanım yine de olumlu bir yazı. Evet bu tür kültürler zamanla oturur. Yazınızı neden bu kadar önemsediğimi söyleyeyim; son günlerde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Becikoğlu ile ilgili tartışmasından sonra o kadar çok yazıldı çizildi ki Başkan'dan kuyruk acısı olan bütün kalemler çalıştı. Sanki her şey olumsuz gibi bir sürü yazı yazıldı. İşte bu yüzden yazınız tarihsel bir önem taşıdı diyebilirim.
Evet 1 olmadan 2 olmaz. Bu tür mekanların varlığıyla adab ve mahaşeret zamanla oturur.

    Asuman Sarı 13 Temmuz 2012 / 19:39 Cevapla

    metin bey teşekkürler,ben yapı itibarıyla dobra bir insan olduğum için.beni kimsenin yazdıkları asla etkilemez,şu varki hepimiz zaman zaman bazı şeylerden hoşnut oluruz yada olmayız.bunları mertce kaleme alabilmektir önemli olan ..selamlar

Niyazi Mızrak 13 Temmuz 2012 / 11:03 Cevapla

Ankara'ya çok yakın bir ilde uzun süre kaldım o şehri gördükten sonra Bolu bana cennet gibi geldi.Asuman hanım sizinde belirttiğiniz gibi olumsuzluklar var ama bunlarda çözümlenmeyecek şeyler değil.Belediye eminim ki en kısa sürede şehrin yollarını asfaltlayacaktır.Özellikle yazın halkın akın ettiği park ve spor alanları gibi benzeri yerleri usulüne uygun kullanmayı öğrenirsek şehirde yaşam daha da kolaylaşacaktır.Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

    Asuman Sarı 13 Temmuz 2012 / 15:27 Cevapla

    teşekkür ederim niyazi bey,bolumuz zaten cennetten bir köşe ,kıymetini bilelim istiyorum…

    Niyazi Mızrak 13 Temmuz 2012 / 15:36 Cevapla

    Kesinlikle çok güzel bir şehir, kıymetinin bilinmesi lazım…

Zeki Vural 13 Temmuz 2012 / 11:37 Cevapla

Çok Haklısınız Asuman Hanım, Birde O güzelim masalara yazı yazanlar, Yedikleri Kuruyemiş kabuklarını yerlere atanlar olmasa dahada güzel olacak……..

Gulcan Bakır 13 Temmuz 2012 / 13:26 Cevapla

Sana katılıyorum canımcım

halime elçi 14 Temmuz 2012 / 09:14 Cevapla

asuman hanım yazılarınızın hepsini okudum ve genel olarak beğendim. kulladığınız dilde güzel ve yalın. zaten aldığınız yorumlardanda anlaşılıyor. bende, bu yazınızda anlattıklarınıza farklı bir pencereden bakarak değerlendirmek istedim.
sizin o koşu yaptığınız parkur yürüş yapmak içinde kullanılıyor. belki orda çocuk arabasıyla yürüyüş yapan bayanda sizden rahatsız olmuş olabilir veya diğerleri, sizin istediğiniz özgürlük başka birinin istediği özgürlüğü kısıtlayabilir. zaten toplum olmak, toplulukla birlikte yaşamakta, beraberinde bunları getiriyor. saygılar…

Osman Çalışır 17 Temmuz 2012 / 19:28 Cevapla

bu gibi, olumsuzlukları ,öncelikle, egitime ve yetişdirildikleri aile yapısına, baglıyorum.

Ayla Gülseren Gül 23 Ekim 2012 / 17:25 Cevapla

Yurdum insani ortak sosyal alanlari kullanmayi bilmiyor malesef, bir güzel anektod…

    Şuri Hamza Demirel 25 Ekim 2012 / 17:34 Cevapla

    Evet kesinlikle haklisiniz Ayla hnm herkes Asuman hnm gibi duyarli davransa ortak sosyal alanlarin kiymetini bilse ne kadarda güzel olur 🙂

    Ayla Gülseren Gül 27 Ekim 2012 / 10:13 Cevapla

    Güzel bir tesbit hatta yaşanmişlik diye düşünüyorum

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.