
MAVİ ALTIN (SU)
Merhaba değerli okur, bu defa sizlere olmazsa olmazımız olan (su) ile ilgili bişeyler yazmayı uygun buldum.Nedir Su ? kimyasal olarak hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan katı ve sıvı halde bulunan bir maddedir.
Yaşamın kaynağıdır su. Bitkilerde, hayvanlarda, insanlarda tüm canli organizmalarda yaşamsal gerekliliktir. Dünyanın %80 i su’dan oluşur. İnsanda bir dünya’dır. Yemek, içmek, yıkamak, yıkanmak, sulamak için kullanır su’yu. Evlerimizde birgün su kesilse neredeyse hayatımız felç olur.
O kadar önemliki sürekli akması , varolması gerekiyor. Musluğu çevirdiğimizde eğer su akmıyorsa hemen telaşa kapılıyoruz. Ama buna rağmen su’yu çoğu zaman bilinçsizce tüketiyoruz. Ferahlatıyor diye uzun uzun duş alıyoruz adeta şelalenin altında dikiliyoruz.
Dünya’nın 4/3 ü suyla kaplı ama bunun çoğu tuzlu su ve kullanılamayacak şekilde tatlı su. Bu demek oluyorki israf etmemeliyiz kesinlikle. 21. yy da su savaşlarının olacağı tahminlerini yabana atmamak gerekli. Günümüzde su’yun değerini tanımlamak için, mavi altın adı takılmıştır su’ya.
Ne güzel bir sözdür,( su gibi aziz ol )su’yun değer ve kıymetini anlatır. Büyüklerimiz bizlerden su ister sonunda bu ifadeyi kullanır mutlu ederlerdi bizleri. Tüketiyoruz üstelik fazla ve bilinçsizce. Bir damlasını dahi ziyan (israf) etmeyelim, o bir mavi altın, o bir su, o bir hayat’tır.
Sevgili ayla suyun önemi anlatmakla yazmakla bitme güzel bir yazı olmuş tebrikler başarılar