samsun escort izmit escort bayan bodrum bayan escort
escortbeylikdüzü escortbodrum escort bayanşişli escort bayanescort ankaraistanbul escortporna izlediyarbetdiyarbetganobetbetmarlosweet bonanzagaziantep escortgaziantep escortantalya escort bayanmanavgat escort bayanpendik escortkurtköy escortataşehir escortkartal escortümraniye escortbostancı escortkadıköy escortKadıköy escortAnadolu Yakası EscortAtaşehir escortBostancı escortBahçeşehir Escortizmir escort bayanhizmetçi pornohttps://www.newstrendline.com/Beylikdüzü EscortAdana escortescort marmarisgrandpashabetankara escortbahis siteleri
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

Milli içki Ayran tüketimi 6 yılda Yüzde 83 arttı

Son Güncelleme :

03 Mayıs 2013 - 8:52

Milli içki Ayran tüketimi 6 yılda Yüzde 83 arttı

milliiçki-ayran

Milli içki Ayran tüketimi 6 yılda %83 arttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli içki” olarak tanımladığı ayranın tüketimi, son 6 yılda %83 artışla 442 bin 570 tona yükseldi.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Sayın Harun Çallı’nın yaptığı açıklamaya göre, ayran ve ayran yapımında kullanılan yoğurt tüketimi son yıllarda önemli oranda arttı. Ayran, 2007 yılından itibaren istatistiklere yoğurttan ayrı olarak dahil edildi.

Türkiye’de 2007 yılı itibariyle 241 bin 405 ton olan ayran tüketimi, 2008’de %9 artışla 263 bin 898 tona, 2009’da %7 artışla 281 bin 248 tona ulaştı. Ayran tüketim miktarı, 2010’da %40 artarak 393 bin 681 ton, 2011’de %6 artışla 417 bin 448 ton, 2012 yılında ise %6 artışla 442 bin 570 ton oldu.

Ülkemizde 2007 yılında 241 bin 167 ton ayran üretilirken, geçen yıl bu rakam 508 bin 444 tona yükseldi. Bu dönemde ayran üretimindeki artış %111 olarak gerçekleşti.

Kaynak: suthatti.com.tr

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.