NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ
Şimdi ; gözümüzün önüne son derece verimli ve zengin tarlaya sahip olduğumuzu hayal edelim.Tarlanıza iyi ve kaliteli tohumlar ektiyseniz,toprağınızı düzenli bir şekilde bellediyseniz,baktıysanız,
İnsan ‘’ne ekerse onu biçer’’.Bu nedenle bilinçli bir şekilde toprağınıza sadece iyi ve kaliteli tohumlar ekmeniz ,iyi bir hasatında garantisi sayılır.Halbuki rüzgarların önünde savrulan kötü tohumlar her yerde yetişir ve bir bakımda gerektirmez ve üründe istediğiniz nitelikte olmaz.
Tarla örneği, zihin yapımızı nasıl şekillendirebileceğimizi anlatıyor.
Zihnimiz tıpkı bir tarla gibidir..Bu nedenle hasatımızın verimli,bereketli olabilmesi için,iyi ve kaliteli düşüncelerin tohumlarını ektikten sonra,onun işleyerek doğru hedeflere yönlendirmeliyiz.Ayrık otuna benzeyen kötü düşünce tohumlarını da,köklenmelerine izin vermeden söküp atmalıyız.
Zihnimize sadece iyi düşünce tohumlarıyla dolu olmasına izin verdiğimiz zaman, hasatımız bereketli olur
.İyi bakılan ve doğru bir biçimde işlenen her yoğun düşünce,kendine özgü sonuçlar doğurur.
Düşünce yapımız şartlarımızı,,şartlarımız ise kaderimizi şekillendirir.Bu nedenle başarımızdan ve başarısızlığınızdan sorumlu tek kişi biziz.
Dışımızdaki şartlar ,bakış açımızın aynasıdır .Bilerek ve severek bağlandığımız düşünceler,bir şekilde dışa vurur.
İçinde bulunduğumuz şartlar, zihnimizden sıkça geçirdiğimiz en gizli düşüncelerimizin ürünüdür.
Yani düşünce biçimimizin getirmiş olduğu yerdeyiz . İçinde bulunduğumuz şartlardan dolayı, sakın ola ki şansınızı suçlamayın.Bunun yerine’’Ne ekerseniz,onu biçersiniz’’diyen evrensel kanunu düşününüz.Bu kanun,insanın karakteri ne olursa olsun…(ister başarılı-ister başarısız)Herkese eşit davranır.
Bilinçaltımız sahip olduğumuz tek yaratıcıdır.Ne verirsek depolar ve o doğrultuda bilgiler alırız.Olumlu düşünerek beklediğimiz sonuçlara ulaşabiliriz.Yazınız bunu çok güzel açıklıyor.Teşekkürler.
Yalnız bir gecede de mucize beklemek olmaz.Şu anki yaşamımızı oluşturmak kaç yılımızı aldı….Düşünün..