hava 16° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 20,7270 %% 1.12
EURO 22,1730 %% 0.64
GRAM ALTIN 1.311,15 %% 1,80
ÇEYREK A. 2.143,73 %% 1,80
BITCOIN 26.928,32 %-2.781
SON DAKİKA
Google News

ATATÜRK’ÜN MANEVİ KIZI VEFAT ETTİ

Son Güncelleme :

01 Ağustos 2012 - 23:39

ATATÜRK’ÜN MANEVİ KIZI VEFAT ETTİ

ATATÜRK’ÜN MANEVİ KIZI GEÇİRDİĞİ KAZA SONUCU VEFAT ETTİ

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, bugün Sakarya’nın Akyazı ilçesinde  geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

 

Kaza, Tem Otoyolu’nun Akyazı gişeleri yakınında meydana geldi. İstanbul’dan Ankara yönüne giden Adnan Selçuk’un kullandığı 34 YUY 65 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Savrulan otomobil, takla atarak ters döndü. Kazada, araçta bulunan Ülkü Adatepe, araçtan yola fırlayarak yaşamını yitirdi. Yaralı olarak kurtarılan eşi Emin Öke Adatepe, Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’ne, araç sürücüsü Adnan Selçuk ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

ÜLKÜ ÇUKURLUOĞLU ADATEPE KİMDİR?

(27 Kasım 1932 – 1 Ağustos 2012)

Zübeyde Hanım’ın küçük yaştan itibaren yetiştirdiği Selanikli Vasfiye Hanım, Zübeyde Hanım’ın ölümünden sonra bir süre Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Hanım’la kalmış, Atatürk kendisini Gazi Orman Çiftliği’nde istasyon şefliği yapan Mehmet Tahsin Bey’le evlendirmişti. Vasfiye Hanım ile Mehmet Bey’in çocukları olacağını öğrendiğinde ister kız, ister erkek olsun Ülkü isminin verilmesini isteyen Atatürk, 9 aylıkken Ülkü’yü Çankaya Köşkü’ne aldırdı ve biraz büyüdüğünde onu yurt gezilerine götürmeye başladı.

Atatürk öldüğünde Ülkü altı yaşındaydı. Üsküdar Amerikan Lisesi’nde başladığı öğrenimini maddi sıkıntılar nedeniyle tamamlayamadı ve genç yaşta evlendi.

İlk evliliğini Atatürk’ün bir diğer manevi kızı olan Sabiha Gökçen’in amcasının oğlu olan üsteğmen Fethi Doğançay, ikinci evliliğini yağ tüccarı Yeşua Bensusen, üçüncü evliliğini ise işadamı Öke Adatepe ile yaptı. İlk evliliğinden iki erkek çocuk sahibi oldu.  Yaşamını eşi Öke Adatepe ile İstanbul’da sürdürmekteydi.

 

KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

 


                                                                                                                              Gülşah Cengiz

01.08.2012

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.