hava 11° Orta
DOLAR 19,0161 %% 0
EURO 20,4011 %% 0.63
GRAM ALTIN 1.205,70 %% -0,88
ÇEYREK A. 1.971,33 %% -0,88
BITCOIN 547.126 %2.985
SON DAKİKA
Google News

Bolu İzzet Baysal’ı unutmadı unutmayacak…

Son Güncelleme :

04 Mart 2014 - 15:59

Bolu İzzet Baysal’ı unutmadı unutmayacak…

izzet-baysal-anma

 

Bolu İzzet Baysal’ı unutmadı unutmayacak… İzzet Baysal, vefatının 14’üncü yıl dönümü

1907 yılında Bolu’da dünyaya geldi. 05.03.2000 tarihinde sabah saat 07.00 ‘de hakkın rahmetine kavuştuğunda 93 yaşındaydı. AİBÜ Rektörlüğü, üniversitenin kurucusu ve büyük hayırsever merhum İzzet Baysal’ın 5 Mart ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

AİBÜ Babasını Unutmadı

Büyük hayırsever, AİBÜ’nün kurucusu merhum İzzet Baysal’ın aramızdan ayrılışının 14. yılındayız. 5 Mart 2000’de ebediyete intikal eden merhum İzzet Baysal’ın ardından, kurucusu olduğu AİBÜ tarafından yazılı bir basın açıklaması yapılarak, düzenlenen anma etkinliklerine tüm Bolu halkı davet edildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Üniversitemizin kurucusu İzzet Baysal’ı rahmetle anıyoruz. Üniversitemizin kurucusu, büyük hayırsever merhum İzzet Baysal, vefatının 14’üncü yıl dönümünde Üniversitemizde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, tüm yönleriyle İzzet Baysal’ı anlatacak.

İzzet Baysal Felsefesini Anlama ve Yaşatma Topluluğu’nun (İBAF) düzenlediği söyleşi, yarın saat 14.00’te Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşecek. İBAF ayrıca, 5 Mart Çarşamba günü bir anma yürüyüşü gerçekleştirecek.

Saat 13.00’te AİBÜ Kültür Merkezinin önünden başlayacak yürüyüş, anıt mezarda sona erecek.

5 Mart Çarşamba günü ilk tören, saat 14.00’te merhum İzzet Baysal’ın anıt mezarında Bolu protokolünün katılımıyla gerçekleştirilecek.

Anıt mezarda yapılacak konuşmalar ve okunacak hatim duasının ardından Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşecek programla, İzzet Baysal Vakfı tarafından uluslararası yayın yapan öğretim elemanlarına ödülleri verilecek.

Programda ayrıca Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Akademisyenlerin Dilinden İzzet Baysal’ belgeselinin gösterimi yapılacak. Öte yandan, anma etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl sosyal medyada ‘#KalbimizdesinİzzetBaysal’ etiketi ile yapılan etkinlik bu yıl da devam edecek”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.