Dinlemeyi Bilmiyoruz. Bir Seyfi Alp çalışması
İnsan kaynakları uzmanı Nilgün Aygen, şirketiçi iletişimde çalışanların birbirini dinlemek yerine sürekli konuşmaya çalıştıklarını söyledi
ALMANYA’DA Profiles adlı firmasıyla insan kaynakları konusunda büyük firmalara danışmanlık yapan, uzman Nilgün Aygen, şirketlerdeki sağlıklı iletişimde yaşanan en önemli sorunun karşındaki kişiyi dinleyememek olduğunu söyledi. Nilgün Aygen, iletişim deyince akla hemen konuşmanın geldiğini ve bunun önemli bir yanılgı olduğunu vurgulayarak, “Şirketiçi iletişimde yaptığımız en büyük hata, herkesin konuşmak istemesi ve bununla iletişim kurduğunu sanması. Yönetici yanında, çalışanlar da birbirini dinleyebilmeyi öğrenmeli” dedi.
YÖNETİCİ VİZYONUNU AKTARABİLMELİ
YÖNETİCİNİN şirketin vizyon ve amaçlarını altındakilere çok net aktarabilmelisi gerektiğini belirten Nilgün Aygen,” Bunu dinleyen altındaki bir kişi, “Benim bu vizyonun gerçekleşmesine katkım ne olacak? Hedefe ulaşmak bana ne fayda sağlayacak” diye düşünmeli. Bir çalışanı motive etmek için bu anahtar bir durumdur. Örneğin şirketin yüzde 10 büyümesini hedefliyoruz. Yönetici bu hedefe ulaşırkenki sorumluluk hazzını ve sonuçtaki faydayı çalışanlara yansıtmalı” şeklinde konuştu. FRANKFURT
EN BÜYÜK İHTİYAÇ:YETİŞMİŞ ELEMAN
NİLGÜN Aygen Avrupa’nın yaşlı nüfusunun büyük bir problem olarak kendini hissettirdiğini belirterek, “Türkiye’nin problemi ise genç nüfusu yeterince eğitememesi. Avrupa’daki yaşlı yöneticilerin yerine aynı kalitede yönetici bulma problemi var. Kalifiye eleman açığı giderek büyüyor.Biz Almanya’da bu alanda çok yoğun bir iş trafiğinin içindeyiz.
ŞİRKETLER DE HASTALANIR
BİR kişinin hastalanması durumunda doktora gideceğini belirten Nilgün Aygen, “Doktor o kişiye teşhis koyabilmek için sorular sorar. Testler yapar ve röntgen çeker. Biz şirketlere bunu yapıyoruz. Röntgenlerini çekiyoruz ve reçeteyi söylüyoruz. Ancak tedavi için kendimiz değil, birlikte çalıştığımız 107 ayrı lisanslı firmayı devreye sokuyoruz. Şirketiçi iletişim için de şirketler kendilerini gözden geçirmeli” dedi.
Dinlemeyi Bilmiyoruz. Seyfi Alp çalışması