OKULÖNCESİNDE OMAHA YÖNTEMİ İLE EĞİTİM
Okulöncesinde OMAHA Yöntemi ile eğitim modeli, dünyada uygulanan okulöncesi eğitim modelleri incelenip, Türk örf, adet, gelenek, görenek inanç sistemi, özellikle devlet okullarının içinde bulundukları fiziki şartlar ve ekonomik durum, Türk aile yapısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak bize uygun, ulusal çapta uygulanabilecek bir model geliştirme düşüncesiyle ortaya çıkmıştır. OMAHA’nın 3 önemli ayağı vardır. Oyun, Materyal tasarımı ve hafıza teknikleri. Öğrenmenin beden, zihin ve ruhla gerçekleştiğini savunur.
OMAHA Yönteminin Hedefleri:
OMAHA Yöntemi, eğitim dışında ticari, siyasi, ideolojik veya herhangi bir misyon amacı gütmez. Tüm canlılara koşulsuz sevgi gösteren, farklı kültürlere saygılı, aile bağları güçlü, vatansever, milli, dini, ahlaki değerlerine sahip çıkıp yaşatan, özgüveni tam, sosyal, çevresiyle uyumlu, kendisiyle barışık, üretken ve vizyon sahibi çocuklar yetiştirmeyi hedefler.
Bu eğitim modelinin uygulandığı okullar, çocuklarının lider, iyi vatandaş, iyi insan, düşünen, sorgulayan, hayal eden, yaratıcı bireyler yetişmesini isteyen anne babalar için uygundur.
Bu eğitim modeli 2014-2015 öğretim yılında bir gurup okulöncesi öğretmeni tarafından uygulanmaya başlamış olup, öğrenci, veli ayağından işlevselliği ve çocukların sevmesi, eğlenirken öğrenmesi adına dönütler olumlu gelmektedir.
Bu eğitim modeli ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve yapılan atölye çalışmalarını takip etmek için www.omahayontemi.com internet sitesini takip edebilirsiniz. İletişim e-maili: omahayontemi@gmail.com
Ayrıca Uluslararası Öğretmen ve Eğitim Öncüleri Derneği’nin 29 Kasım 2014 tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği 6. Ulusal Öğretmenim Sempozyumunda da Okulöncesinde Omaha Yöntemi İle Eğitim konusunda bildiri sunacak olan Gülşah Cengiz’i dinlemek için şu web sitesinden dinleyici başvuru kaydı yapabilirsiniz. http://www.